15 Ağustos 2014 Cuma

ETKİLENDİM

Bu sabah, yeğenim bir haber paylaşmış feysbukta. 99 yaşında bir kadın, Afrika'daki küçük çocuklar için her gün bir elbise dikiyormuş. Son iki yıl içinde 840 dan fazla elbise dikmiş. 1000 nci elbiseyi Mayıs başındaki 100ncü yaş gününde yapmayı plânlıyormuş. O kadar etkilendim ki.. "Neden olmasın" dedim kendime.

Birkaç yıl evvel buna benzer bir proje için bir arkadaşıma katılıp katılamayacağını sorduğumda öyle bir cevap aldım ki beynim tersine döndü. O yapacağımız yardımların bize kurşun,katliam olarak geri döneceğini, bu yüzden "onlar" için parmağını dahi oynatmayacağını söylemişti.

O gün bugündür kimseden hiçbir proje için akıl ya da yardım talebinde bulunmamaya yeminim var. Benden yardım istendiğinde, elimden geldiği, imkânım elverdiği kadar yardım ederim.

Şu yaşlı kadının yaptığı gibi bir güzellik için bugünden itibaren kolları sıvayacağım.Yaşamımın bir anlamı olsun bari. Tek başıma..Ve kendi seçtiğim bölgeye..

Bu yolda bana yardımcı olması için bir tek Allah'tan yardım bekliyorum.

6 yorum:

  1. ne kadar harika bir düşünce öyle..ben yaşlandım kabuğuma çekileyim demeden çalışmak üretmek hemde gzüel bir şey için..

    YanıtlaSil
  2. Beni de çok etkiledi çok..

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok etkilendim bu yaşta bu kadar güzel bir amaç için uğraşması hepimize örnek olsun.Deniz yıldızı hikayesi gibi.Size de kolay gelsin daha önce de Van için örgü kampanyası yaptınız diye hatırlıyorum bir insanı hele de bir çocuğu mutlu etmek ne güzel.Ben de organize olunamayınca kendi gücümle birşeyler yapıyorum.Not.Dün yaptığım yorumda ki insanlarla benim de bir sorunum yok ama öyle çoğaldılar ki sadece eski asil insanlar nerede diye üzülüp sinirleniyorum Türkan.

    YanıtlaSil
  4. Derdimiz aynı Türkân Hanım'cığım, bizim sorunumuz olmadığı gibi onlar da bizim gibileri sorun etmeseler keşke. Bazen insanların ne kadar çabuk çirkinleşebildiğini görmek beni daha çok kapanmaya itiyor. Yapacak çok işim var, umursamamak en iyisi galiba ama her zaman olmuyor işte

    YanıtlaSil
  5. Van'dan önce bizim için yaptıklarınız süperdi :)) Tekrar teşekkür ederim. Herkes hatırlasın istedim..
    http://asortik-krep.blogspot.com.tr/2010/03/mavi-kus-kargo-1-ecenin-balkonu.html
    Birde gördüğüm en güzel dikiş işlerinden biriydi.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa..Sahi böyle güzel bir etkinlik olmuştu ve benim de bir parça tuzum olmuştu.İşe yaradığına seviniyorum Asortik'ciğim.

      Ben her zaman hazırım. Bir telefon, bir mektup kadar yakınım biliyorsun.
      Övmüşsün,şımarıyorum.

      Sevgiler

      Sil