22 Temmuz 2014 Salı

KÖY YANAR, DELİ TARANIR

Gündem yürekleri  yakarken, benim yaptığıma  bu atasözü çok uygun.

Her insan kendini rahatlatmak için farklı şeyler yapar. Benim terapim de bu şekilde.

  

Parçaları yerleştirmem pek kolay olmadı. Bu işin ustaları ince hesaplar yapıyor, taslak hazırlıyor ve buna göre kesecekleri adedi belirliyor(sanırım). Ben 9 gömlekten ne kadar çıktıysa, üç kişiye bölüştürdüm. Renk ve desenler karman çorman yerleştirildi. Aralara minik nakışlı parçalar kattım. 


Şeritler haline getirdim. Yarın(inşallah) şeritleri birleştireceğim. Bundan kopya çekeceğim için, kızlarınki daha hızlı ilerler.

Şimdi sırtımı-belimi dinlendirirken, tığ işine devam..

20 Temmuz 2014 Pazar

HERŞEY ÜRETİMLE İLGİLİ

Bu karelerden günde üç tane yaparsam, bir ayda bitire
biliyorum. Zaten acelem yok.





Kırkyama yapmanın benim için en zor tarafı; kumaşları kesme işi. Sanırım gömleklerin hepsini kesmeme gerek kalmayacak. 9-10 tanesinden çıkanların aralarına nakışlılardan da katarsam yetecek. Bunları da günde üç gömlek kesilecek diye sıraya koydum.




100% pamuklu bir kumaşım var. Ev elbisesi yapmak için ideal. Eski bir mecmuadan kalıp çıkarttım. Araya bunu da sıkıştıracağım. Benim yöntemim bu.. Sıkıldığını bırak, ötekine devam et hallerindeyim. Böyle olunca derli toplu çalışamıyorum ama ne gam..En sevdiğim işle meşgulüm.






Bu da, odamın tek düzenli köşesi. İş yaparken, arada başımı kaldırıp şişelerime ve fujerlerime bakmak iyi geliyor.


17 Temmuz 2014 Perşembe

RENKLERLE DANS

Görünüşe göre, gömleklerden kırkyama işi biraz uzun zaman alacak. 

Elimde uzun kalan işten sıkılmayayım diye biraz mola verip araya tığ işi sıkıştırıyorum. Çok canlı renklerde merserize iplerim var. Bunlarla da yazlık örtü yapmaya başladım. Bakalım ne zaman bitirebileceğim.






16 Temmuz 2014 Çarşamba

HEP ÜRETİM, HEP ÜRETİM


Başladığım bir iş, en fazla iki günde bitmeli.. İşte bu yüzden - ilkokula giderken diktiğim bohçayı saymazsam- bugüne kadar kırkyamaya hiç bulaşmadım. 

Ama şimdi amaç farklı. 

Bu gömlekleri doğrayıp örtü yapacağım. 




Yetmediği yerde, elimdeki kumaşlar yardıma koşacak.






İnternetten bulduğum şu uygulama çok hoşuma gitti;



Ben de yıllardır bekleşen  kanaviçeleri aralara serpiştirirsem, örtü fazla erkeksi olmaktan çıkar ve kızlarım ve bana kadın kadın dokunur..



15 Temmuz 2014 Salı

BİRAZ MOLA


Dün uzun örtü bitti



Mutfak masasna diktiğim örtüden artan kumaşı da Amerikan servisleri yapmak için kestim. Biyeleri geçirdikten sonra biraz ara verip ellerimi dinlendireceğim.




Ama bu arada boş durmayacağım tabi. Sevgilimin yazlık gömleklerinden desenli olanlarını kıyıp da kimselere verememiştim . 5 yıldır bir bohça içinde duruyordu.Bunları ne yapacağımı yarın göstereceğim(her güne bir yazı olsun diye) :)

DÜNÜN BEREKETİ


Elimde çok sevimli poplinler var. Yaz sofraları için örtüler hazırladım. İki yuvarlak, iki küçük dikdörtgen(mutfak masama)bitti. Şimdi de, salondaki yuvarlak masam açıldığında serebileceğim bir örtü hazırlıyorum.

Hem kumaşlar hem dantel ve biyeler stok olmaktan çıkıyor, ürün olarak saklamak daha akıllıca.





13 Temmuz 2014 Pazar

TÜKETMİYOR, ÜRETİYORUM


Başlamadan evvel şu haldeydi,







Bittiğinde şöyle oldu

Kış geldiğinde yatak örtüm ve yastıkları olarak içimi açacak. 

Yapılacaklar listesinden birşey daha eksildi.