23 Haziran 2014 Pazartesi

TAMİRAT VAR

Torun baldan tatlı evet ama benim de malım kıymetli.. Oğlan biraz fazla meraklı. Böyle zemberekli saat hiç görmemiş. Biraz bilgi edinmek istedi(!). Ee bu gariban da alışık değil, fazla zorlanmaya gelemedi ve grev ilân etti. 



Açtık bakalım, yapabilirsem ne âlâ, olmazsa götürürüz uzmanına.........


DİP NOT: Başardım :)

18 Haziran 2014 Çarşamba

KİŞİYE ÖZEL


Çarşamba günü klâsör kılıfı olarak tanıttığım şeyin aslında kitap şeklinde bir yastık olduğunu itiraf ediyorum.

Çok sevgili Lâle'm kendisine yapıldığını anlamasın diye ufak bir yanıltmaca idi. 13 Haziran O'nun yaş günü. Bütün günü beraber geçirdik. O'nu bilmem ama ben çok keyif aldım.

İçine Mihriban türküsünü de bastırınca, tam O'na özel bir hediye oldu. Hem bu türküye hem kitap okumaya aşık olduğunu biliyorum. Sağlıkla uzun yıllar kullansın.





 


11 Haziran 2014 Çarşamba

ÜÇÜNCÜ DALGA

Atölyemdeki klâsörlere böyle kılıflar yakışırdı, yaptım,oldu!


Yarından itibaren sadece yeni projeler için çizim yapılacak. 

Kramplarım arttı, dikişe ara verildi. 


8 Haziran 2014 Pazar

İKİNCİ DALGA

Bulgurlu'ya gelin gidiyor sanki. Bir iş biter bitmez, yenisi devreye giriyor. Bu da tamamlanmamış bir işin artıkları. Yastık olacak büyüyünce :) Lilâ yatak örtüsünün üzerine yakışacak.bence. Hele bir bitsin, kış gelince yerinde fotoğraflanır.



7 Haziran 2014 Cumartesi

BİTTİ


Renklerin belli bir düzeni yok, böyle denk geldi-görücüye çıkmayacak. Kenarları sadece kırmızı yapmak gerekiyordu ama benim elimde kalan yetişmeyecekti. Evde ne varsa o kullanıldı. Ekonomi böyle birşey..

Önümüzdeki hafta, uzun zamandır aklımda olup da bir türlü fırsat bulup yapamadığım işi bitirip odayı tatile sokacağım. Zamanım sadece torunuma ait olacak..

2 Haziran 2014 Pazartesi

HİÇBİR İŞ YARIM KALMAMALI

Geçen hafta, odanın altını üstüne getirerek sıkı bir toparlama gerçekleştirdim. Her malzeme yerine kaldırılınca, oda genişlemiş gibi oldu. 


Çok önceleri, elimde kalan artık yünlerle büyükanne karelerinden yapıp yapıp koymuştum bir torbaya.. Bu oda toplama işi sırasında yeniden ortaya çıktı. Madem ki dikiş dikemiyorum, bari şunları birleştireyim diye niyetlendim. Bugün hepsini serdim koltuğa. Renkler pek uyumsuz ama zaten maksat artanı hayata geçirmek değil mi? Elimde yılbaşı ponponlarından kalan kırmızı orlon var. Başladım birleştirmeye.

Bittiğinde hangi ölçüye ulaşır bilmem ama kışın dizlerimi örtsün yeter..

Başka bir yarım iş daha çıktı ortaya, o da kışlık.. Bundan sonra onu da tamamlayıp kaldırırım. Kış gelince hazır olur.

Feysbukmuş, tvitırmış oynaşmaya son. Yapmam gereken çok şey var..Bütün projeler kış gelene kadar bitmeli.